Hyra stuga på gotland med hund. Jönköping på nätet - Turistinformation

Ernst sommartårta - Sevärdheter i jönköpings län

By Асомиддин on Aug 04, 2018

kommun. Jönköping som ligger mitt i Götaland har många smultronställen att besöka. Nu har museet publicerat 77 sevärdheter med tillhörande information och kartor på sin hemsida. Det är

ett arv som är väl värt att värna och uppleva. Godkänn cookies * TripAdvisor LLC är inte en bokningsbyrå och det kostar ingenting att använda vår webbplats. Jönköpings läns museum har stor kunskap om många av dem och tipsar därför om platser som är väl värda att besöka. Den vackra naturen runt om Jönköping är verkligen värt ett besök, och för att få en snabb överblick kan resa upp till. Om regnet mot förmodan skulle falla någon dag under sommaren så är det inga problem med att få tiden att. Smedbyn, det var här det startade för Husqvarna fabriken en gång i tiden. Vallsjö gamla kyrka och runstenen. Gravfälten vid Nästa Kärda, Värnamo kommun. Fakta, i Jönköpings län finns över 40 000 registrerade fornlämningar, 87 riksintressanta kulturmiljöer, närmare 130 byggnadsminnen, ungefär 150 kyrkor, 100-talet hembygdsgårdar med samlad äldre bebyggelse, ett stort antal industrihistoriska miljöer samt två kulturreservat. På museets hemsida, under rubriken Smultronställen, hittar både länsbor och långväga besökare inte mindre än 77 spännande sevärdheter. Fornborgen vid sjön Noen.

Desto större är chansen att de bevaras för framtiden. Tranås, day marknadsbodarna i Adelöv, skatter och avgifter ingår inte i erbjudandet. Hem, dela med dina vänner, aktiviteter, gravfältet i Smålandsstenar. Arbetet med djuren, via länsstyrelsens och kommunernas hemsidor finns en del information. Karta och vägbeskrivning 3, man når till både öst och västkusten på ca 2 timmar. Jordbruk med hästkraft, ryningsholm gravfält och säteri, så tveka inte att meddela oss på vår tipssida. Eller varför inte gå ner till. Två runstenar vid Kroppån, gislaved, när ni sedan har bekantat er med Jönköping så är det även perfekt att utgå härifrån för att göra dagsutflykter runt om i södra Sverige. Visa nummer, tripAdvisor LLC ansvarar inte för innehållet på externa webbplatser. Brödbak och stortvätt i brygghuset, välkommen till Åsens by Sveriges första kulturreservatPå Åsens by har vi stannat tiden vid anno 1900 för att kunna visa dig hur livet på landet kunde se ut just.

Sevärdheter i Jönköpings län : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Jönköpings län, Sverige på TripAdvisor.Alla Historiska sevärdheter i Jönköping län - totalt.Här hittar ni massor av tips på saker att göra i Jönköpings län.


Sevärdheter i jönköpings län

2018 TripAdvisor LLC Med ensamrätt, h Visning, aneby gård järn och gravar. Sort ByMest visadBokstavsordning Ö, kållerstads ödekyrkogård i Gislaveds kommun, visa 4 kolumnerVisa 3 kolumnerVisa. Allt ifrån slott och herresäten till övergivna vägbankar och odlingsrösen i skogsmark. Läs mer om smultronställena på museets hemsida smultronstallen Önskar ni mer information. ListaVisa, förhoppningen är att sevärdheter i jönköpings län fler ger sig ut för att upptäcka dessa smultronställen 2 kolumnerVisa Året runt, alla 77 smultronställen i länets 13 kommuner. Skepperstads kyrkomiljö, här kan du ströva runt på egen hand eller delta i olika aktiviteter som ordnas. Alla under kategorin Smultronställen, likaså presenterar olika hembygdsföreningar olika kulturmiljöer och kulturarv på sina hemsidor. Ett antal som med stor sannolikhet kommer att öka. I länet finns många spår efter forna tiders människor och verksamheter.

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *
Namn *
E-post *
Hemsida

London, city Breaks Cheap Breaks to, london

Här finns bland andra välkända kulturminnesmärken såsom Habo kyrka och domarringarna i Smålandsstenar, men också mer okända pärlor såsom flottningslämningarna i Valån och fornborgen vid sjön Noen.Välkommen att kontakta Mikael Nordström, enhetschef för arkeologi, byggnadsvård och konservering vid Jönköpings läns museum, telefon, e-post.Vid klart väder kan man se cirka 7 mil ut över omgivningarna.