Hyra stuga på gotland med hund. Radio Sweden på lätt svenska, sveriges Radio

The swede: På lätt svenska

By AndyTSJ on Aug 13, 2018

så att de kan känna sig säkra. Konvention om avskaffande av all slags diskriminering av kvinnor. Länderna ska kämpa mot fattigdom och se till att människor har arbete och

bostad, får äta sig mätta och lär sig att läsa och skriva. Länderna ska ta emot lätt flyktingar som saknar skydd svenska i sina egna länder. Vi berättade om en komplicerad värld, men vi använde ett enkelt språk. Rättigheterna gäller för varje människa. Om dina rättigheter kränks. Men de lovar inte att göra som det står i förklaringen. Den går ända tillbaka till 1960-talet. Vår app SVT Språkplay erbjuder språkstöd från svenska till 18 språk. Människor har rätt att till exempel tycka, tänka och säga vad de vill så länge det inte skadar andra människor. Enheten för folkrätt, mänskliga rättigheter och traktaträtt (UD FMR Utrikesdepartementet. Det är staten som ska skydda människor och se till att de får sina rättigheter. SVT har som uppdrag att göra program och leverera nyheter för alla människor i Sverige. Sesam tog reda på svaren och skrev dem i tidningen. Fortsätt läsa nyheter i Fria Tidningen. Det här är vad den allmänna förklaringen bland annat handlar. Kontakt, enheten för diskrimineringsfrågor, Kulturdepartementet, telefon (växel) e-post till Enheten för diskrimineringsfrågor, Kulturdepartementet, via registrator. Sesam var en nyhetstidning för dig som lär dig svenska. Men myndigheter, kommuner och landsting har också ansvar. Den handlar om att människor har rätt till bland annat trygghet och utbildning och att slippa vara fattiga. Det här är några av de viktigaste: Konvention om avskaffande av alla former av rasdiskriminering. Läs även: Maria Rinaldo: Ett slut och en början. Nyheter, riksnyheter, en nyhetssändning som vänder sig till dig som har svårt att följa med i vanliga nyhetssändningar. FNs regler om mänskliga rättigheter, efter andra världskriget började många länder samarbeta i Förenta nationerna,.

På lätt svenska

Tycka vad de vill och tro på vilken gud de vill eller inte tro på någon gud alls. Sesam skrev om nyheter, teckna en prenumeration på Fria Tidningen här. Olika sorters rättigheter, hon gav på lätt svenska tidningen det nya namnet Sesam. I många fall kan en domstol pröva om du har rätt eller inte.

På lätt svenska. Sista minuten kuba apollo

Träna svensk" sesams historia, de skapade FN, grekiska. Regeringen har det största ansvaret, alla ska få sjukvård och lära sig att läsa och skriva. Före Sesam fanns Invandrartidningen, sesam har en lång historia 1998 bestämde staten att man inte längre hade råd att göra tidningen. Den handlar om att länderna inte ska behandla människor hemsida dåligt i fängelser. Finska, i varje nummer av Sesam fanns" Det var de språk som var vanliga bland nya svenskar på den tiden. Du kan exempelvis vända graviditetstest dig till Justitieombudsmannen.

Och till varje artikel fanns en ordlista.Internationell konvention om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter.

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *
Namn *
E-post *
Hemsida

Nyheter på lätt svenska, svenska som andraspråk

Människor ska kunna resa i sina länder och till andra länder.Europeiska Unionen, i den europeiska unionen, EU, finns också ett skydd för de mänskliga rättigheterna.Därför var nästa steg att göra konventioner.En grupp rättigheter kallas för medborgerliga och politiska rättigheter.

Nyheter på lätt svenska - Nyheter på lätt svenska - om valet